!
!
V. 2007. augusztus - Gyógyító nap

 

 

2007 augusztus Gyógyító nap

 

 

Kedves R.A.I. társunk!

 

A korábbi hagyományoknak megfelelően F.E. Eckard Strohm a R.A.I. nagymestere évente egyszer gyógyító napon kezeli a hozzá érkező gyógyulni vágyókat. 2007.-ben ez augusztus 31. volt. Annak ellenére, hogy az időpont nem volt nyilvánosan meghirdetve a szoros program miatt /a Relaxációs technikák II. és Szellemgyógyászat továbbképzés közötti délután/, mégis gyorsan elterjedt a hír és több mint százan keresték fel Eckardot. Ahogy ez lenni szokott a gyerekeket és súlyos betegeket előre engedték, megóvva őket a sorban állás fáradalmától. Meglepő volt látni, hogy a sok ember milyen békésen várta ki a sorát. Számos kis beteg pácienst hoztak el szüleik, akik már több diagnózison és kezelési terápián keresztül mentek, sajnos eredménytelenül.

Többen közülük születésükkor szenvedtek el sérüléseket. Náluk a nyaki gerinc csigolya elmozdulása /KISS szindróma/ okozta a problémát, amit szerencsétlen módon félre diagnosztizáltak, valószínűleg mert nem túl ismert ez a betegség. Sajnos ezeknek a kis pácienseknek speciális, gyermekekre szakosodott csontkovácsra lenne szükségük a rendszeres kezeléshez, de pillanatnyilag a R.A.I.-nak nincs tudomása róla, hogy lenne ilyen Magyarországon, bár nagyon nagy szükség volna a munkájára.

 

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a megjelent gyógyulni vágyók 40-60 %-ánál alapvetően a gerinc elmozdulása okozta a problémákat. Eckard segítői, akik mind szakavatott értői és gyakorlói a lágy csontkovácsolásnak nagyon sokat segítettek a pácienseken. Fantasztikus volt látni, azt a szeretetet, ahogy Eckard bánt például azokkal a 8-10 éves gyerekekkel, akiknek a gerincét helyre tette. Le nem írható az az érzés, amikor a kisgyerek, mint egy kis madár piheg a nagy ember kezében, majd a szeretetet megérezve elkezd bízni és megnyugszik, dacára a kommunikációs korlátnak, majd a hatékony segítség hatására megkönnyebbülten mosolyogva távozik szüleivel.

 

Eckard négy éves kisfia Immanuel is jelen volt az első néhány páciensnél. Érdekes volt megfigyelni, azt a hihetetlen természetességet, amivel Immanuel kommentálta a változásokat. Számára az a világ, ahol édesapja olyan otthonosan mozog - gyógyít és segít embereken - olyan természetes, mint számunkra hogy levegőt veszünk. Még közöttünk is, akik aktívan éljük a gyógyítást sokunk csak szeretné elérni ezt a tudatosságot és bizonyosságot. De ne feledjük el, hogy a mai kor gyermekei már egészen más képességekkel és persze más életfeladatokkal jönnek közénk.

 

Számomra az egyik legfantasztikusabb élmény az volt, amikor Eckard egy petefészek cisztát az Aktív szellemgyógyászat IV. tanfolyamon megtanulható energetikai műtéttel kb. 30 másodperc alatt operált ki. Bevallom, nagyon megerősítette hitemet az, hogy személyesen érezhettem meg a különbséget a műtét előtti és utáni állapot között.

 

A leginkább káprázatos gyógyítást, egy mozgásában korlátozott úr esetén volt megfigyelhető. Már nem először látta a R.A.I. nagymesterét, akire hálásan tekintett az üdvözlésekor. Egy olyan technika alkalmazását figyelhettük meg a gyakorlatban, amit a Szellemgyógyászat V-ös tanfolyamon vettünk, azonban annak a mélységét és valódi jelentőségét csak ennél a kezelésnél értettem meg. A külső szemlélőnek egy nagyon elmélyült tudatállapotban lévő mester képe jelent meg. Arról, ami belül igazából zajlott a kezelt személy izomrángásai és az arcán végigfutó érzetek jelei adtak számot. Amikor felkelt egy hatalmas utazás és fárasztó munka jelei látszottak a mozdulatain és a tekintetében.

 

Számos visszatérő problémával érkeztek páciensek. Az egyik ilyen probléma a túlsúly, illetve a túlsúllyal küszködő hölgyek teherbe esése. Eckard erre 800 - 1000 kalóriás diétát javasolt, amit annyival egészített ki, hogy összesen napi 10-15 gramm zsírt tartalmazzon maximálisan az étrend. E mellé napi 1-1,5 órás mozgás ajánlott, ami a kezdetekkor lehet akár egy tempósabb séta is. Természetesen a napi 2,5-3 liter folyadék bevitelnek,- ami leginkább szénsavmentes ivóvíz, vagy ásványvíz legyen - meg kell lennie. Azoknak a hölgyeknek, akiknél nem csak a túlsúly, hanem az áldott állapotba kerülés is probléma, tilos kávét, és feketeteát fogyasztaniuk!

A Lapacho teát, mint tisztítókúrát több ízben is ajánlotta méregtelenítésre.


Egy megközelítőleg ötven éves gerincsérves beteget az édesanyja kísért el. Egy speciális szellemgyógyászati technikát és csontkovácsolási eljárást alkalmazott Eckard,- amit addig még nem láttam. A beteg saját erejét is felhasználva úgy sikerült helyrehozni, szinte fájdalom nélkül, hogy a kezelés után sikeresen előre tudott hajolni, amin saját maga is meglepődött. A kezelő ágyra még hárman segítettük fel, de már egyedül szállt le és délceg tartással, hálás mosollyal sétált ki a teremből.

 

Számos más problémával jelentkeztek páciensek, melyeket nehéz lenne felsorolni. Úgy gondolom, hogy számunkra, akik segítőként részt vehettünk a gyógyításban, az a nap felejthetetlen élmény volt. Látni, érezni, érzékelni mindazt az energiát, angyali jelenlétet és hihetetlen mértékű szeretetet, az emberrel szembeni alázatot, ami áradt Eckardból egy életre szóló tapasztalat, ami mindannyiunk számára igazi adomány volt.  Jó volt felismerni, azokat a technikákat, amiket a R.A.I. képzésein tanultunk. Némelyik technikának a magasabb fokozatára mi is rácsodálkoztunk. Öröm volt látni, hogyan lehet a tanultakat kombinálni, és felismerni az összefüggéseket köztük. A legnagyobb öröm látni, ahogy az elkeseredett, esetenként fásult emberek szemébe újra visszatér a fény. Azt hiszem nincs ennél csodálatosabb.

 

Békesség,

A hírlevél csapat

Gyulai Csaba Sándor, Csépes Orsolya, Mészáros Péter

 

 

 

Kedves hírlevél olvasó!

 

Az elmúlt időszakhoz hasonlóan szeretnénk továbbra is hírlevél formájában a R.A.I. tevékenységével, munkájával kapcsolatos híreket, újdonságokat közzé tenni.

 

Kérünk mindenkit, hogy a www.rai.hu honlapunkon a hírlevél lehetőségét adja tovább ismerősinek, tanítványainak, az érdeklődőknek, hogy minél több embertársunkhoz eljuthassunk. Itt, a honlapunkon az összes eddigi hírlevelünk megtalálható.

 

A hírlevelet MI szerkesztjük amihez szívesen vesszük a hozzászólásokat, véleményeket, közleményeket, amelyek fontosak, hogy eljussanak a többi R.A.I. taghoz. 

 

Amennyiben a hírlevéllel, vagy gyógyítási tapasztalatokkal kapcsolatosan keres meg valaki akkor a hirlevel@rai-reiki.info címre írjon.

A többi R.A.I.-val kapcsolatos ügyintézésre továbbra is az ismert cím használatos: hun@rai-reiki.info

  

 

A visszajelzéseket, egyéni tapasztalatokat szívesen fogadjuk és igyekszünk közkinccsé tenni.

 

A R.A.I. hírlevél csapat