!
!
IV. 2007. szeptember - Aktív Szellemgyógyászat IV.

 

 

2007. szeptember

- Aktív Szellemgyógyászat IV.

 

 

 

Kedves R.A.I. -s társak!

 

 

Aktuális hírlevelünk a júniusi Aktív Szellemgyógyászat 4-es tanfolyamról számol be. A Christall magazin 1996/4. számában megjelent egy cikk az első magyarországi "Pszi-műtét tanfolyamról", azóta Szellemgyógyászat IV. a R.A.I. központi tanfolyamainak szerves részévé vált, és hatásossága miatt a tanfolyamsorozat "koronájának" is szokták nevezni. De lássuk, miről is van szó.

 

 

Az energetikus Pszi-műtét módszere a Fülöp-szigeteki gyógyítóktól ered, eredeti változatát ma is főleg ők használják. Ezek a gyógyítók /logurgok/ transzállapotban, egy szellemlényt segítségül hívva bonyolult operációkat is el tudnak végezni puszta kézzel, vagy egyszerű eszközöket használva (pl. konyhakés, vagy egy olló). Az ilyen műtétek közben a páciens általában alig, vagy egyáltalán nem érez fájdalmat, és a sterilitás hiányának ellenére sem alakul ki utólag fertőzés. Ennek a módszernek az energetikai szinten működő változatát F. E. Eckard Strohm tette szélesebb körben elérhetővé, és kizárólag a R.A.I. tanfolyamain lehet elsajátítani.

 

Hallhattunk már világszerte több olyan "csoda-gyógyítóról", akik állítólag puszta kézzel daganatokat operált ki a pácienseiből, de végül sajnos kiderült, hogy valójában szemfényvesztésről volt szó. Felmerülhet a kérdés, hogy valóban létezik-e ez a módszer, vagy csak illuzionisták és ál-gyógyítók próbálják az embereket megtéveszteni? A leleplezett csalók mellett több valódi gyógyító is híressé vált, ilyen volt pl. Edson Queiroz, aki Dr. Adolf Fritz szelleme által gyógyított, és Rubens Farias, tevékenységéről a The New York Times-ban is megjelent egy cikk 1996-ban.

 

Cikkek helyett azonban mégiscsak jobban hiszünk a saját szemünknek. A legutóbbi tanfolyam elején ezért a résztvevők egy rövid filmet láthattak, ami bemutatta a Fülöp-szigeteki gyógyítókat "munka közben". Látható volt, ahogy egy gyógyító eszközök nélkül megnyitja egy páciens hasát, és elvégzi a szükséges operációt, valamint egy másik, aki egy kés segítségével végez el szemműtétet egy asszonyon. A látvány megdöbbentő volt, és többen örültek, hogy nem az eredeti módszert tanulják a tanfolyamon, hanem annak az energetikai változatát.

 

 

A tanfolyam iránt ez alkalommal is nagy volt az érdeklődés, és a sok "újonc" között ismétlőkkel is találkoztunk. Egyikük volt Fodor Krisztina, aki elmondta: "Én ugyan már tanár vagyok, de az ismétlést mindig fontosnak tartom, hiszen nem mindennap használja az ember ezt a technikát". Az ő hozzáállásából kiderül, hogy nem elég egyszer részt venni egy tanfolyamon, és elkönyvelni magunkban, hogy "ez már megvolt, ezt már tudjuk". Folyamatosan gyakorolni és ismételni kell az elsajátított technikákat. Olyan ez, mint amikor a szerszámos ládánkban levő szerszámokat tisztogatjuk és olajozzuk. Soha nem tudhatjuk mikor lesz rájuk szükség, s nem mindig van időnk felkészülésre.

 

 

A film és a téma kapcsán felmerült kérdések megbeszélése után rövid anatómiai összefoglalás következett. A speciális meditációk és a energetikai gyakorlatok által a résztvevők felkészültek arra, hogy ők is energetikai műtétet végezzenek. A tanfolyam talán "legkézzelfoghatóbb" része a kanálhajlítás volt. A R.A.I.-nál nem folyik "Uri Geller-képzés", mégis mindenki megtapasztalhatta, mennyire hatással tud lenni a tudat akár egy tárgyra is. Maradandó élményt jelentett ez a részvevőknek. Ahogy Domonkosné Juhász Katalin elmondta: "Nagy öröm volt, ahogy az energia számomra látható formában is megnyilvánult".

 

 

A tanfolyam része a "harmadik szem" aktiválása is. Ez a folyamat nem tesz mindenkit tisztánlátóvá, elsősorban a Pszi-műtét elvégzését teszi lehetővé. Itt nem árt megemlíteni, hogy a tisztánlátásnak is meg vannak a maga szintjei, ahol a "tisztán tudás", érzékelés is legalább annyira fontos, mint a napjainkban annyira felkapott "tisztán látás". A tanfolyami résztvevők utólag többféle változásról is beszámoltak. Szigeti Henriett elmondta: "Sokkal jobban érzékelek az avatás óta", Domonkos Krisztina pedig arról számolt be: "A tanfolyam után kb. egy héttel észrevettem, hogy intuitív képességem felerősödött".

 

 

Az összes rávezető gyakorlat és a szükséges beavatás után a résztvevők végre kipróbálhatták magát a várva-várt Pszi-műtétet. Egymáson gyakorolva kezelőként és páciensként is megtapasztalták a folyamatot, Lödi József eközben felügyelte, és tanácsaival segítette a gyakorlást. Fodor Krisztina azt mondta erről: "Józsi tanításában azt szeretem, hogy mindig hagy időt mindenkinek, hogy a technikákat gyakorolhassa, 'átessen a tűzkeresztségen'". A gyakorlás végén a beszámolókból kiderült, hogy a résztvevők számára nagy élmény volt megtapasztalni a műtétet kezelőként és páciensként is. Domonkos Krisztina azt mondta: "Orvosoknak mindenképp ajánlanám a Pszi-sebészetet, mert szerintem nagy segítséget nyújtana, hogy több szempontból is végre tudnak hajtani egy műtétet".

 

Gyulai Csaba szerint "az emberek segítésében sokat tud jelenteni, ha van egy olyan eszközünk, ami megfeleltethető a "szellemi szikének". A tanfolyam csodálatosságát abban látom, hogy miközben mások gyógyulásában segítünk, mi is nagyon sokat tanulunk. A harmadik szem megnyitása után a tanfolyam óta az érzékelésem egyre hatékonyabb. Azonban itt is megtapasztalható, hogy gyakorlat teszi a mestert. Egy olyan fontos lépcsőnek tartom ezt a tanfolyamot, ami a mai orvoslást összeköti egy más síkú energetikai gyógyászattal. Nagyon ajánlom ezt és a R.A.I. összes gyógyítással kapcsolatos tanfolyamát minden egészségügyben dolgozónak, mert ezzel a nézőponttal gyarapodva még kiválóbbá tehetik a munkájukat. Még jobban megvalósíthatják azt, amit vállaltak: segíteni a betegeknek, hogy újra egészségesek legyenek."

 

 

Felmerül a kérdés, hogy ha a Pszi-műtét valóban ilyen hatékony, akkor az alkalmazásával elkerülhető-e egy valódi kórházi operáció? A R.A.I. tanfolyamok egyikének sem célja a hagyományos orvosi beavatkozást helyettesíteni. Amint azonban a tanfolyamon elhangzott megtörtént esetekből kiderült, a Pszi-sebészet a hagyományos orvosi beavatkozás kiegészítéseként sokakat hozzásegített már a teljes gyógyuláshoz.

 

Valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy a tanfolyamon tanultak hány ember gyógyulásához járultak, és járulnak majd hozzá. De az biztos, hogy a résztvevők szerszámos ládájába a Pszi-műtéttel egy nagyon hasznos és hatásos eszköz került. Emellett pedig - ahogy az a R.A.I. tanfolyamokon lenni szokott - a résztvevők megtapasztalhatták, hogy az emberben sokkal több lehetőség rejtőzik, mint ahogy azt hisszük...

 

 

 

Köszönöm a résztvevők gondolatait.

Ács Attila