!
!
II. 2007. május - Médiumi Munka I

 

 

2007 május - Médiumi Munka I

 

 

Kedves R.A.I. társunk!

 

 

Az előző hírlevelek folyatatásaként a Médiumi Munkáról adunk közre egy összeállítást. Amennyiben van hozzászólás, vélemény a tanfolyamokról, szívesen vesszük, és igyekszünk beszerkeszteni a hírlevélbe.

 

Médiumi Munka 1. 2007. 03.31- 04.01.

 

Miről is van itt szó? Többen kérdezték. Az első ilyen tanfolyamot Magyarországon igen sok érdeklődő látogatta meg. (Aki nem jelentkezett időben, annak nem jutott hely.)

Alapvetően, ha volt is valamilyen elképzelés erről a munkáról, mindenki szeretett volna "tisztábban látni" ebben a kérdésben (is). Kovács Edit például azért jött, mert Eckard Strohm tartotta, és neki ez elég garancia volt arra, hogy a tanfolyam nívós és tartalmas lesz.

Ács Attila a "mit várt, és mit kapott?" kérdésre tömören így írt: "Sok könyvet olvastam ezelőtt, és azt vártam, hogy tisztul a kép, hogy mely könyvek hitelesek, és melyek nem. Érdekelt a médiumi munka 'technikai' része is, azaz hogy pontosan mi történik ilyenkor. Szerintem kaptunk egy elég jó összefoglalót a témáról, ami a kérdéseim nagy részét megválaszolta. Tetszettek a technikák, és az, hogy igen egyértelmű eredményeket láttam/tapasztaltam amikor kipróbáltuk őket. (Ismét) kiderült, hogy sokkal több lehetőség van egy emberben, mint ahogy azt általában feltételezni szoktuk. Sokkal nagyobb felelősséggel járó dolognak látom a médiumi munkát, mint a tanfolyam előtt. Az is kiderült, hogy hosszasan kell dolgozni és tanulni annak, aki komolyan gondolja, hogy ezzel a témával akar foglalkozni. Több médiumként dolgozó ember hibáira is láttunk példát, és arra, hogy hogy lehet ezzel visszaélni. De a sok kritika mellett azt is megtudtuk, hogy hogyan lehet mindezt jól csinálni."

Szilvási Attila kicsit tömörebben fogalmazott, arról mit kapott a hétvégén: "Tisztább tudást. Az esetleges félreértések letisztulását. Sok gyakorlatot, amivel közelebb juthatok önmagam megismeréséhez. Tetszett az, hogy a tanfolyam elején lehetett kérdezni, amire kielégítő válaszokat kaptunk. Technikákat vártam ehhez a munkához.

 

Kovács Edit meglátása, szerint a tanfolyam: "Nagyon markáns, komoly és általam már ösztönösen használt technikákat sokoldalúbbá és tudatosabbá tette. Ez a kurzus segít felhívni a figyelmet, hogy az önmegvalósító negatív jóslatokat helyére tudjuk tenni.

Eddig is fontos volt számomra a felelősség felvállalása, az önismeret, ami még inkább hangsúlyt kapott itt. Eddigi Eckard által tartott tanfolyamokon sokszor hallott : "gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni" tanácsot hazavittem fontos útravalóként. A cél, úgy tudni ezeket a gyakorlatokat, mint ahogy gyerekkoromban a szorzótábla tanulására késztettek, hogy bármikor éjszaka álmomból felébresztve is tudjam."

 

 

Ha egy nagymesternek kérdéseket teszünk fel, akkor sok olyan kérdésre kapunk választ, ami előtte nem is jutott volna eszünkbe. Néha olyan mélységeit és komolyságát mutatja meg egy-egy témának,- ami egyébként hatalmas szellemi kincs-, amire nem is gondoltam volna. Egy másik résztvevő meg is köszönte, mert olyan kérdések hangzottak el, amelyek válaszára ő is kíváncsi volt.

A tanfolyamon én is nagyon sok olyan információt kaptam, ami a számomra helyére tette a médiumi munka lényegét, és olyan eszközökhöz és technikákhoz jutottam hozzá, amelyek az érzékeléseimet segítik letisztítani, célirányossá tenni, kikerülve az eltérítő tényezőket, helytelen információkat.

 

Zárkérdés:

Miért lehetne másnak is hasznos? Kovács Edit szerint: "Lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődő felismerje önmagában az ilyen jellegű képességeket. Ezekkel a képességekkel, ezek fejlesztésével segítséget kap a mindennapjaihoz. Segíteni tud vele másoknak. Kinyílik a szemlélete, más szemszögből tudja látni a világot.  "Ma a tiszta információból élünk, ez a világ!" Itt megtanulhatja az ember, hogyan jusson, hozzá. Önmaga és/vagy mások által."

 

Befejezésül az egyik elhangzott hasznos gondolattal búcsúznék:

Kaptunk számos hasznos és csodálatos technikát, amelyek profi alkalmazásához gyakorolni kell. Lesznek olyanok, akik csak elrakják az anyagot és örülnek, hogy részt vettek a tanfolyamon. Lesznek olyanok, akik gyakorolgatnak és eredményeket is elérnek. Azonban azok, akik rendszeres gyakorlással a tanfolyamon kapottakat elmélyítik, az ajánlott gyakorlatok révén saját magukat képzik, elérhetik a médiumi munka legkomolyabb szintjeit.

 

Köszönöm a résztvevők tapasztalatait és gondolatait.

 

                                                      Békesség,

                                                                      Gyulai Csaba

 

Következő beszámoló várható:

Relaxációs technikák 1. 

 

 

 

 

Kedves hírlevél olvasó!

 

Az elmúlt időszakhoz hasonlóan szeretnénk továbbra is hírlevél formájában a R.A.I. tevékenységével, munkájával kapcsolatos híreket, újdonságokat közzé tenni.

 

Kérünk mindenkit, hogy a www.rai.hu honlapunkon a hírlevél lehetőségét adja tovább ismerősinek, tanítványainak, az érdeklődőknek, hogy minél több embertársunkhoz eljuthassunk. Itt, a honlapunkon az összes eddigi hírlevelünk megtalálható.

 

A hírlevelet MI szerkesztjük amihez szívesen vesszük a hozzászólásokat, véleményeket, közleményeket, amelyek fontosak, hogy eljussanak a többi R.A.I. taghoz. 

 

Amennyiben a hírlevéllel, vagy gyógyítási tapasztalatokkal kapcsolatosan keres meg valaki akkor a hirlevel@rai-reiki.info címre írjon.

A többi R.A.I.-val kapcsolatos ügyintézésre továbbra is az ismert cím használatos: hun@rai-reiki.info

 

 

A visszajelzéseket, egyéni tapasztalatokat szívesen fogadjuk és igyekszünk közkinccsé tenni.

 

A R.A.I. hírlevél csapat