!
!
I. 2007. május - Reiki Angyalokkal

 

2007 május - Reiki Angyalokkal

 

 

Kedves R.A.I. társunk!

 

Mint ahogy már az elmúlt időszakban, szeretnénk továbbra is hírlevél formájában a R.A.I. tevékenységével, munkájával kapcsolatos híreket, újdonságokat közzé tenni.

 

Kérünk mindenkit, hogy a www.rai.hu honlapunkon a hírlevél lehetőségét adja tovább ismerősinek, tanítványainak, az érdeklődőknek, hogy minél több embertársunkhoz eljuthassunk.

 

A hírlevelet MI szerkesztjük, tehát mindenki, aki olvassa, ezért szívesen vesszük a hozzászólásokat, véleményeket, közleményeket, amelyek fontosak, hogy eljussanak a többi R.A.I. taghoz. 

 

Amennyiben a hírlevéllel, vagy gyógyítási tapasztalatokkal kapcsolatosan keres meg valaki akkor a hirlevel@rai-reiki.info címre írjon.

A többi R.A.I.-val kapcsolatos ügyintézésre továbbra is az ismert cím használatos: hun@rai-reiki.com  

 

A visszajelzéseket, egyéni tapasztalatokat szívesen fogadjuk és igyekszünk közkinccsé tenni.

 

 

Íme a Reiki Angyalokkal

tanfolyam rövid összefoglalója néhány résztvevő gondolataival átszőve:

 

2007. 03. 17-18.

Nagy várakozások előzték meg, mivel Magyarországon hosszú idő óta ez volt az első ilyen tanfolyam. A Reiki is és az Angyalkommunikáció is fontos alapja a R.A.I. képzéseinek, aminek az ötvözete szinte "kézenfekvő".

 

A Reiki tanár továbbképzéshez képest előzetesen Lödi József, annyit mondott el, hogy más lesz.

 

A tapasztalat ezt megerősítette Dr. Varga Katalin szerint: "a Reiki Angyalokkal tanfolyam igazából az önismeretről szólt. Érdekes volt, amikor a REIKI szó jelentését elemezték az atlantiszi szellemi ABC és a keleti tudományok szerint is. A konkrét célja az volt, hogy közelebb kerüljünk a saját lelkünkhöz. Fontos volt, hogy ezen a tanfolyamon hangsúlyozták a REIKI valódi Krisztusi oldalát, hiszen a REIKI a Krisztuserőből származik és a keresztény gyógyítás alapja. Ez a rész különösen tetszett nekem. Alkalmaztunk egy gyakorlatot, ami inkább a haladók számára ajánlott meditációs technika. De a technikánál is fontosabb volt az az energetikai üzenet, amit általa kaptam. Talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy az angyalok segítségünkre voltak ennél a gyakorlatnál (is). Az avatás keretében segítő angyalokat kaptunk azzal a céllal, hogy teljes mértékben megtapasztaljuk a Reiki Isteniségét! REIKI kezelés is volt önmagában, aztán persze megtapasztalhattuk a különbséget az angyalok segítségével."

 

A személyes tapasztalatom azt mutatta, hogy a jelenlévők zöme valamilyen módon régóta kapcsolatban van vagy az Angyalokkal, vagy a Reikivel. Nekik, nekünk több gyakorlat fontos megerősítése volt az eddig átélteknek tapasztaltaknak. Angyalok mindig jelen vannak a gyógyítás folyamatában, (mint ahogy mindenhol), viszont a mi tudatosságunk, a segítségük és válaszuk nem mindig egyértelmű. Ha valaki sokat Reikizik és felfedezi, hogy egy-egy élethelyzetet valahogyan máshogy, több szeretettel élt meg mint előtte és hirtelen felsejlik benne: "Élem a Reikit!", akkor érti meg a Reiki lényegének egy nagyon fontos részét . Nekem ez az érzés lett még valóságosabb.

 

Az önismeret itt nem csak a tudatnak egy önfölismerését jelenti, hanem a saját lelkünk mélyebb átélését azáltal, hogy közvetíti az isteni harmóniát egy másik léleknek. Ezt a csodát sikerült átélnem, amit a külső szemlélők is erősen érzékeltek, majd később megerősítettek. A Reiki Angyalokkal tanfolyam olyan sokat ad, hogy szerintem minden Reiki Mesternek részt kellene vennie rajta, hogy sikerüljön mélyebben látnia: Mi is az a Reiki? Isteni egyetemes, intelligens, gyógyító életenergia? A szavak ahány ember, annyi mindent jelenthetnek, viszont mindezek megtapasztalása az, ami miatt a legkülönlegesebb dolgok közé emelkedik a Reiki. Ennek a mélyebb értelmét és tapasztalását éltem meg.

 

A minap olvastam egy gondolatot: "A Mestert a tanítványtól az különbözteti meg, hogy a Mester jobban szeret, mint a tanítványa." A Reiki a minden létező iránti szeretet. Ez a gondolat rámutat arra, hogy ahhoz, hogy egy mester valóban mester lehessen, kötelessége tanulni (szeretni és megismerni önmagát), amíg a tanítványnak "csak" jogában áll.

 

Ezt a tanfolyamot a fentiek miatt jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek, aki a Reikit és az Angyalkommunikációt "már ismeri".

 

A tanfolyam egyik alapgondolatával zárjuk sorainkat:

Mind a Reiki mind az Angyalok közös isteni forrása mindig jelen van. Kívánom, hogy sikerüljön a mindennapokban is ezzel élni, ezt újra megtalálni.

Köszönöm a résztvevők tapasztalatait és gondolatait.

 

Békesség,

Gyulai Csaba

 

Következő beszámoló várható: Médiumi munkák, Relaxációs Technikák